" />
predstava

Svečana 60. izvedba nagrađivane predstave 'Kako život' Kazališta Moruzgva


vrijeme: 18.02.2018.
mjesto: Zagreb; Scena Vidra, Draškovićeva 80

Predstava 'Kako život' Kazališta Moruzgva proslavit će svoju 60. izvedbu 18. veljače, u zagrebačkoj dvorani Vidra. Predstava je nastala prema tekstu suvremene dramatičarke Nine Mitrović i u režiji Ivana Lea Leme.

U glavnim su ulogama prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić u alternaciji s Ecijom Ojdanić.

 

U svega godinu i pol dana predstava je oduševila publiku na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske te u Bosni i Hercegovini, ali i stručnu javnost. Vinko Kraljević i Ecija Ojdanić nagrađeni su kao najbolji glumci na Festivalu glumca 2017. godine, a Vinko Kraljević za ulogu Branka dobio je i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. Osim na Festivalu glumca, predstava je gostovala i na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, Festivalu neovisnih kazališta FEN u Opatiji, Međunarodnom teatarskom festivalu TKT u Tuzli te Bihaćkom ljetu.

 

Drama „Kako život” u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? To je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti.

 

Asistent redatelja je Robert Orhel, scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Elvis Butković. Predstava je nastala zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Ministarstva kulture te sponzora.

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni kazališta Vidra (Draškovićeva 80) te online na www.ulaznice.hr.
 

(R.P.B., 08.02.2018)