Preskočite na glavni sadržaj

King Gizzard & The Lizard Wizard u srpnju u Tvornici kulture

Psihodelični australski rock bend King Gizzard & The Lizard Wizard dolaze u Hrvatsku po prvi puta te će nastupiti u Tvornici kulture 28. srpnja, objavila je agencija LAA.
vrijeme: 28.07.2020.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com
"Jedan od najhvaljenijih, najutjecajnijih i najluđih bendova novije generacije u posljednjem je desetljeću objavio nevjerojatnih 15 studijskih albuma i 2 EP izdanja, i odsvirao neke od najlegendarnijih koncerata mnogih festivala na kojima su se pojavili", kažu iz agencije.


King Gizzard & The Lizard Wizard osnovani su 2010. godine te nakon toga objavljuju dva EP-a "Angelsea" i "Willoughby's Beach". Najkreativnija godina bila im je 2017., kada su objavili pet studijskih albuma.


Bend je poznat i po tome što izmjenjuje žanrove, poput psihodelije, soula i heavy metala, a na glasu su kao najzanimljiviji rock bend u posljednjih deset godina, ponajviše zbog svoje originalnosti na live nastupima.


U 2020. godini već imaju objavljena tri live albuma (koncerti iz Adelaida, Pariza i Bruxellesa), a sav prihod od prodaje tih albuma donirali su kao pomoć divljim životinjama pogođenim velikim požarima koji su zahvatili Australiju 2019. godine.


Najavili su i 2 maratonska trosatna koncerta u Red Rocksu u američkoj saveznoj državi Colorado, a za njih su već rasprodali svih 19.000 ulaznica.


"Na europskom se kontinentu uglavnom zadržavaju kratko, na najvećim festivalima, a klupski zagrebački koncert apsolutna je poslastica za ogroman broj fanova koji imaju u našim krajevima i jedan od rijetkih solo nastupa u Europi koje će odsvirati ovoga ljeta", navode iz agencije. (Hina)