Preskočite na glavni sadržaj

Split: obilježavanje 50 godina Međunarodne organizacije Frankofonije

Koncertom 'Prijatelji šansone' u splitskom će se Hrvatskom narodnom kazalištu, u četvrtak, 5. ožujka, obilježiti 50 godina postojanja Međunarodne organizacije Frankofonije koja djeluje i u Hrvatskoj, najavila je u četvrtak Prokultura - Opservatorij kulturnih politika u tom gradu.
vrijeme: 05.03.2020.
mjesto: Split; HNK, Trg Gaje Bulata 1
url: http://www.hnk-split.hr/
"Ovaj koncert hommage je velikanima šansone iz različitih zemalja Frankofonije. Nagrađeni iz prethodnih Večeri šansone izvest će pjesme Jacquesa Brela, Charlesa Aznavour-a, Céline Dion, Lare Fabian, Terese Kesovije i drugih", rekla je predsjednica Prokulture Nansi Ivanišević.

 

Podsjetila je kako se natjecanje, odnosno Večeri francuske šansone u Splitu tradicionalno održavaju svake godine od 1993.godine.

 

Kroz program i uz pjesmu, kao posebne gošće koncerta provest će nas Ana Opačak i Caroline Personne iz Francuske posvećujući svoje izvedbe kraljici i kralju šansone: Piaf i Brelu. I ovom prigodom Caroline Parsonne će u suradnji s maestrom Karuzom održati radionicu interpretacije za mlade izvođače, dosadašnje i buduće sudionike Večeri šansone, rekla je  Ivanišević.

 

Prokultura - Opservatorij kulturnih politika - Split bavi se istraživanjem širokog područja kulturnih politika u suradnji s brojnim hrvatskim i stranim organizacijama i stručnjacima. (Hina)