natjecanje, koncert

Slijedi finale 6. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Svetislav Stančić


vrijeme: 07.02.2018. - 08.02.2018.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog

Nakon održanog 1. i 2. izlučnog kruga 6. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Svetislav Stančić žiri (u sastavu Eugen Indjic - predsjednik, Natalia Trull, Naum Grubert, Dina Yoffe, Vladimir Krpan i Ida Gamulin) odabrao je šest finalista koji će se predstaviti zagrebačkoj publici na dva koncerta uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Mladena Tarbuka.  

U srijedu 7. veljače nastupit će JUNICHI ITO (Japan), DMITRY YUDIN (Rusija) i YURIKA KIMURA (Japan), a na programu su djela: E. Grieg: Koncert u a-molu, F. Chopin: 2. koncert u f- molu, op. 21 i P. I. Čajkovski: 1. koncert u b-molu, op. 23.

U četvrtak 8. veljače nastupit će IVAN VIHOR KRSNIK ČOHAR (Hrvatska), ALEKSANDAR RAOS (Srbija) i VASYL KOTYS (Ukrajina), a na programu su koncerti: F. Liszt: 1. koncert u Es-duru, F. Chopin: 1. koncert u e-molu, op. 11 i S. Prokofjev: 3. koncert u C-duru, op. 26.

Finalisti se osim za novčane nagrade te nastupe na koncertima natječu i za Nagradu publike tako da svi koji dođu na koncerte mogu glasati za svog favorita!

Koncerti se održavaju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30, a ulaz je slobodan!

http://svetislavstancic.com.hr/ 

(D.H.F., 07.02.2018)