Preskočite na glavni sadržaj

Cjelodnevno događanje u sklopu projekta 'KRASn'KRŠ'

U sklopu završne konferencije projekta 'KRASn'KRŠ, Zaštita i valorizacija baštine te razvoj održivog turizma u prekograničnom krškom krajoliku', Prirodoslovni muzej Rijeka, kao jedan od partnera u projektu, u četvrtak, 27. veljače 2020., organizira cjelodnevno događanje namijenjeno zainteresiranoj javnosti.
vrijeme: 27.02.2020.
mjesto: Rijeka; Sežana (SLO)
url: https://www.prirodoslovni.com/

U središtu projekta je očuvanje i valorizacija bogate prirodne i kulturne baštine na području novog prekograničnog održivog odredišta KRASn'KRŠ (složenica iz riječi KRAS na slovenskom i KRŠ na hrvatskom jeziku), u kojem se promoviraju četiri tipične vrste krških krajolika i njihova baština prema načelima održivog turizma. Projekt povezuje četiri vrste krša i četiri interpretacijska centra sa četiri poligona, odnosno poučne staze u Sežani (niski krš), Škocjanskim jamama (kontaktni krš), Brodu na Kupi (visoki krš) i Puntu (obalni krš). Kroz projekt su se razvili i 4KARST turistički proizvodi preko kojih posjetitelji mogu doživjeti i spoznati priču o prekrasnom krškom krajoliku.

Program događanja, 27. veljače

Program se provodi u okviru projekta KRASn'KRŠ (SLO-HR254), Zaštita i valorizacija baštine te razvoj održivog turizma u prekograničnom krškom krajoliku, financiranog iz sredstava Europske unije u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.