koncert

Jazz s Mediterana: Maurizio Giammarco uz Jazz orkestar HRT-a


vrijeme: 07.02.2018.
mjesto: Zagreb, Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti

U srijedu, 7. veljače, u ciklusu Jazz orkestra HRT-a gostuje jedna od središnjih osobnosti talijanske jazz scene - saksofona, svestrani skladatelj i vođa legendarnih sastava Maurizio Giammarco.
 
Jazz s Mediterana

Maurizio Giammarco, saksofonist, skladatelj, dirigent (Italija)
Jazz orkestar HRT-a

Središnja osobnost jazza u Italiji od početka 1970-ih, Maurizio Giammarco (Pavia, 1952.), nametnuo se kao virtuoz saksofona, svestrani skladatelj i vođa legendarnih sastava tamošnje scene. Nedavno je imenovan i dirigentom Parco della Musica Jazz Orkestra, kućnog big banda kompleksa Auditorium di Roma i jedinog institucionalnog jazz orkestra u Italiji.

Polazeći od dubokog i strastvenog poznavanja povijesti jazza, pokrenut nezaustavljivom potrebom za istraživanjem i rastom, Giammarco se neprestano kreće i u drugim glazbenim područjima, dosežući sintezu osobne ekspresije, i u solističkom i u skladateljskom smislu. Njegov životopis bilježi suradnje s jazzerima međunarodne slave, među kojima su Chet Baker, Lester Bowie, Dave Liebman, Phil Markowitz, Miroslav Vitous i Alex Sipiagin, kao i s brojnim velikanima talijanskog jazza (Erico Rava, Paolo Fresu, Aldo Romano, Fabrizio Bosso…). S Jazz orkestrom HRT-a predstavlja se kao autor, solist i vođa orkestra, donoseći u Zagreb jedan od najvažnijih glasova talijanskog i europskog jazza našega doba.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.  

http://glazba.hrt.hr

(D.H.F., 06.02.2018)