Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28. srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine. Prijave se primaju do 15. svibnja 2020.!
prijava: 15.05.2020
url: https://motovunfilmfestival.com/
Prijaviti se mogu filmovi u trajanju do dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2019. ili 2020. godini, uz uvjet da film nije imao hrvatsku premijeru. Selektori programa odabrat će 20 naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu festivala Motovunski kratki.
 
Prošle godine je Motovun Film Festival postao partnerski festival u dodjeli nagrade za najbolji kratki film Europske filmske akademije. To znači da će europski film iz programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 25 filmova koji ulaze u konkurenciju za 'europski Oscar', prestižnu nagradu za najbolji kratkometražni film godine koju dodjeljuje Europska filmska akademija (EFA).
 
Već u prvoj godini sudjelovanja Motovun Film Festivala, nagrađeni film Rekonstrukcija (Jiri Havliček, Ondrej Novak, Češka) stigao je do samog cilja te je odabran među pet filmova nominiranih za nagradu EFA.
 
Uz to, Motovun Film Festival nudi novčanu nagradu za najbolji kratkometražni film u vrijednosti od 1000 eura.
 
U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu sve do 15. svibnja.
 
Pravilnik natjecateljskog programa Motovunski kratki možete pronaći ovdje. Prijavnicu možete ispuniti OVDJE i OVDJE.
 
Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.
 
Izvor: HAVC