koncert, najave

'The National' 10. srpnja nastupa na Šalati


vrijeme: 10.07.2018.
mjesto: Zagreb; Šalata

Hvaljeni američki bend 'The National', omiljen kod hrvatske publike i zbog toga što je više puta izrazio ljubav prema Zagrebu i hrvatskim obožavateljima, ponovno nastupa u Hrvatskoj, ovog puta 10. srpnja na Šalati, objavio je u ponedjeljak organizator Žedno uho.
 

The National, petorka je koja je ljubav spram Zagreba i njegove publike razvila davne 2004. kao još mali i gotovo potpuno nepoznati bend. Svaki korak koji su od onda napravili bio je korak u pravom smjeru, postajali su sve veći i sve popularniji ne žrtvujući pri tom nimalo vlastiti umjetnički i ljudski integritet.

 

Kad je u rujnu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov sedmi album "Sleep Well Beast" očekivano je zasjeo na sam vrh top lista diljem svijeta, a kad se tome pridoda činjenica da je uvodni singl "The System Only Dreams in Total Darkness" postao njihova prva pjesma koja je zasjela na vrh neke od Billboardovih ljestvica singlova, postalo je jasno da su The National spremni za taj završni korak prema samom vrhu današnje glazbene produkcije.

 

Tako su uvršteni među glavna imena nekih od najvažnijih svjetskih glazbenih festivala, poput nadolazeće Primavere, a prije osam dana napokon su osvojili svoj prvi Grammy, i to za "Najbolji album alternativne glazbe". Premda sam bend nije pretjerano impresioniran nagradom, pa su je tek usputno spomenuli na svojim društvenim mrežama, ona ipak predstavlja još jednu potvrdu kako su danas The National nezaobilazna svjetska glazbena veličina.

 

The National 10. srpnja dolaze na Šalatu odsvirati svoj peti zagrebački, a sveukupno deveti koncert u Hrvatskoj, što će uz kultne The Sonicse, koji 13. veljače nastupaju u Vintage Industrial Baru, te Yo La Tenga koji će koncert imati 11. svibnja u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, biti sjajna uvertira za peto izdanje primoštenskog festivala SuperUho, navodi organizator.

 

Peto izdanje festivala SuperUho održati od 6. do 8. kolovoza u Primoštenu, u intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini jedne od najljepših plaža na Jadranu. U navedenom je prostoru smješten i idiličan kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom.

 

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 220 kuna u prodaju kreću u četvrtak, 8. veljače zaključno sa subotom, 10. veljače, ili do isteka zaliha budući da je broj takvih ulaznica ograničen. Nakon tog datuma cijena će im biti 250 kuna.

 

Posebna pogodnost očekuje vlasnike ulaznica za festival SuperUho, kojima je dostupan jako ograničen broj ulaznica po cijeni od 190 kuna. (Hina)

 

(R.P.B., 05.02.2018)