obavijest

Tjaša Kalkan i Zlatko Kopljar odabrani za europsku izložbu 'Six Memos'


vrijeme: 02.02.2018.

Hrvatski umjetnici Tjaša Kalkan i Zlatko Kopljar odabrani su, zajedno s još 18 umjetnika iz deset gradova, za izlaganje na izložbi 'Six Memos', jednoj od vodećih aktivnosti CreArt. Network of Cities for Artistic Creation projekta, čiju kustosku koncepciju potpisuje Branka Benčić. 

Putujuća europska izložba umjetnika jedna je od vodećih aktivnosti CreArt projekta, svake godine održava se u tri grada - ove godine u Liverpoolu, Valladolidu i Lublinu, najavljeno je u četvrtak iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Kustoski koncept Branke Benčić, referira se na temu "Six memos", temeljenu na zbirci eseja talijanskog književnika Itala Calvina "Six Memos for the next Millenium".

Nakon predselekcije održane u svakom gradu od deset gradova sudionika, Branka Benčić je odabrala 20 umjetnika koji će ove godine imati priliku izlagati na izložbi.

Tjaša Kalkan završila je studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti te studij germanistike i francuskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U svom radu bavi se društveno oblikovanim strukturama stvarnosti koje nas definiraju, te vizualno traga za novim potencijalima koji izmiču normi

Zlatko Kopljar na umjetničkoj je sceni intenzivno prisutan od početka devedesetih i danas je jedan od najznačajnijih hrvatskih suvremenih vizualnih umjetnika koji je svojim radovima podjednako prisutan u zemlji i inozemstvu.

Njegov je interes fokusiran na društvene traume današnjice, odnosu prema centrima moći, preispitivanju uloge muzejskih institucija te pitanju smisla i opstanka umjetnosti. (Hina)
 

(D.H.F., 05.02.2018)