Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni studentski skup 'Mostovi' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Međunarodni studentski skup ​'Mostovi' ​održava se od 4. do 6. ožujka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, s popratnim programom u 'Pločniku'.
vrijeme: 04.03.2020.
mjesto: Zagreb; Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Tema skupa ​su (kao što i sam naslov govori) mostovi, odnosno konkretnije: mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru te kulturno-književni transferi na južnoslavenski prostor i s njega, a time i intrakulturni i interkulturni fenomeni.


Dnevni program u dvorani A-302 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu organiziran je u obliku konferencije na kojoj studenti iz Austrije, Slovenije, Srbije te Hrvatske izlažu svoje projekte, a upotpunjen je gostovanjima ​Aleksandre Ščukanec, Jagne Pogačnik i Ande Bukvić Pažin.

 

Popratni program ​svaki dan ​od 17 sati u Pločniku obuhvaćat će razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga.

 

Gosti u večernjem programu su ​Đorđe Krajišnik, Dinko Kreho, Luka Ostojić, Marko Tomaš, Kruno Lokotar, Katarina Kostić, Ivana Rogar, Marko Pogačar i Damir Karakaš

 

Cilj ovoga skupa je sklapanje novih kontakata, unapređivanje znanosti, povezivanje studenata i struke na regionalnoj razini, promocija filoloških studija i slavistike te (bolje) upoznavanje suvremene regionalne književnosti.

 

Facebook event