Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisalo je natječaj za izvedbu murala na tri zagrebačke trafostanice, koji je otvoren do 5. travnja.
prijava: 05.04.2020
url: http://www.hdlu.hr

Pravo sudjelovanja imaju redoviti članovi HDLU-a, a oni koje odaberu dobit će umjetnički honorar, 10 tisuća kuna bruto, materijal i tehničku oprema za izvođenje djela, najviše do četiri tisuće kuna, promociju i predstavljanje umjetnika i rada te fotografije i video u svrhu promocije.

Zainteresirani umjetnici trebaju dostaviti portfolio u kojem su predstavljeni dosad realizirani likovni radovi u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju njihovo stvaralaštvo.

Među ostalim, trebaju poslati i skicu murala koji bi izveli na predloženoj trafostanici, uz napomenu na koju se odnosi - u Draškovićevoj ulici 40, Miramarskoj ulica ili u Ulici Vida Došena 26 u Španskom.

Prijave se šalju na e-mail vida.hdlu@gmail.com, s naznakom Trafostanice.

Rezultati natječaja očekuju se 15. travnja, a izvedba umjetničkih intervencija tijekom svibnja i lipnja. Radove će odabrati Slaven Lunar Kosanović, Sebastijan Dračić, Stjepan Šandrk, Jelena Bando i Krešimir Belko. (Hina)

Tekst natječaja