Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen projekt Gradskog muzeja Vukovar 'FoTo Muzej'

Gradski muzej Vukovar u četvrtak je predstavio projekt 'FoTo Muzej' koji će se provoditi idućih 30 mjeseci s ciljem okretanja postojećih i novih kulturno-umjetničkih programskih aktivnosti prema mladima u starosti do 25 godina života i približavanja vukovarske spomeničke baštine toj kategoriji stanovništva.
vrijeme: 20.02.2020.
mjesto: Vukovar
url: http://www.muzej-vukovar.hr/
 

"Kroz projekt ćemo opremiti prostor i nabaviti suvremenu foto opremu te ćemo provoditi edukacije zainteresiranih mladih sugrađana, kako bi nakon edukacije oni postali edukatori za sljedeće polaznike", kazala je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić. Tijekom projekta, dodala je, polaznici će biti osposobljeni za snimanje i obradu fotografija.

 

Podsjetila je kako se, nakon strahovitih razaranja Vukovara i vukovarske spomeničke baštine, uglavnom na osnovu sačuvanih fotografija mogla raditi kulturna rekonstrukcija uništene i stradale spomeničke baštine, a mladi Vukovarci imali su preko sačuvanih fotografija i jedini uvid u predratni Vukovar.

 

To je podloga na kojoj smo bazirali cijeli ovaj projekt, vrijedan nešto više od 1,25 milijuna kuna, navela je Ružica Marić.

 

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave riječ je o petom vukovarskom projektu prijavljenom na natječaj "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru" za koji su povučena stopostotna europska sredstva. (Hina)