" />
koncert

Ruski folk metalci 'Arkona' nastupaju 2. veljače u zagrebačkom Boogaloo Clubu


vrijeme: 02.02.2018.
mjesto: Zagreb; Boogaloo klub, Ulica Grada Vukovara 68

Ruska folk metal grupa 'Arkona' nastupit će u petak, 2. veljače, u zagrebačkom Boogaloo Clubu u sklopu europske turneje na kojoj predstavlja svoj novi studijski album 'Hram', najavio je organizator koncerta agencija Twilight Promotion.

Arkona djeluje od 2002. godine, ime su odabrali prema posljednjem staroslavenskom gradu utvrdi iz pretkršćanskih vremena, na otoku Rujnu (Rügen) na području današnje Njemačke na Baltičkom moru.
 
Svoju glazbu, koja se naziva i "slavenski folk metal", stvaraju pod utjecajem ruske i slavenske narodne glazbe, koriste mnoge tradicionalne instrumente, pjevaju na ruskom jeziku, a tematika njihovih pjesma temelji se na ruskoj i slavenskoj mitologiji iz doba predkršćanske Rusije, te bogovima slavenskog panteona Svarogu, Perunu, Jarilu i dr.
 
Pjevačica i glavna autorica benda je Maša Arhipova, koja osim čistog vokala, karakterističnog za ruske narodne pjesme, koristi i "growl" i "scream" vokal, što ih povezuje s grupama s ekstremne metal scene.
 
Prvi studijski album "Vozroždenije" (Preporod) izašao je 2004. godine, a zasad posljednji, osmi album "Hram" objavila je 19. siječnja poznata metal izdavačka kuća Napalm Records.
 
Kao predgrupa nastupit će zagrebačka folk metal grupa Stribog, čija je glazba također inspirirana slavenskom mitologijom. Njihov drugi album "U okovima vječnosti" objavila je njemačka izdavačka kuća "Murderous Production", a pripremaju novi album "Tvoje kraljevstvo zeleno" s kojeg će Stribog odsvirati nekoliko pjesama. (Hina)

(R.P.B., 31.01.2018)