" />
izložba

Paolo Gentilini donosi filmski set u MMC Rovinj


vrijeme: 02.02.2018. - 09.02.2018.
mjesto: Rovinj; MMC Rovinj, Trg brodogradilišta 5

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih i specijalnih efekata za film, autor je jedinstvene multimedijalne izložbe 'Luminar' koja se u petak, 2. veljače, u 19 sati, otvara u Multimedijalnom centru u Rovinju. Izložba se sastoji od snažnih vizualnih instalacija koje 'uključuju' svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmske čarolije.

Cilj je 'Luminara' uključiti gledatelje i u potpunosti ih uroniti u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje. Paolo  Gentilini, filmski stvaratelj školovan je u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angeleseu (New York Film Academy), a s 'Luminarima' je spojio stvarnost i film te uživo stvarajući atmosferu koja je prikazana na fotografijama, poklonio gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

 

Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1,5 x 2 m), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Osim njih, posjetitelji će biti u mogućnosti uživati i posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativni proces miješanja VFX-a i live action fotografije. Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitog životnog puta.

 

Otvaranju izložbe u MMC Rovinj, Trg brodogradilišta 5  prisustvovat će i Tony Centinski kojem će Paolo Gentilini raditi vizualni identitet novog albuma kao i spotove za nove pjesme. Izložba 'Luminar' ostaje otvorena do 9. veljače, a ulaz je slobodan.

 

Više informacija možete potražiti na ovoj poveznici.

 

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 30.01.2018)