" />
koncert

Sara Renar u Tvornici kulture predstavlja konceptualni album 'Gdje povlačiš crtu?'


vrijeme: 07.02.2018.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2

Zagrebačka Tvornica kulture ugostit će u srijedu, 7. veljače, kantautoricu Saru Renar, koja će na koncertu najavljenom kao glazbeno-scenski projekt propitivanja granica predstaviti svoj četvrti live konceptualni album 'Gdje povlačiš crtu?'.

Nastao kao performans u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017, projekt "Gdje povlačiš crtu?" nadrastao je jednokratni događaj pa je nakon niza izvedbi u zemlji i regiji pretočen u live album, najavljen kao "četrdesetak minuta vožnje kroz radiofonijski, eksperimentalni, ali i prepoznatljivo melodijski pejzaž, uz četvoro glazbenika i dvoje glumaca koji istražuju pitanje na koje nikad nećemo dobiti konačan odgovor".
 
"Koja je granica djelovanja? Na koje kompromise pristati? Kada reći ne? To su pitanja koja u konačnici određuju tokove svih naših života, na vrlo privatnom, ali i društvenom nivou", stoji u najavi.
 
Projekt "Gdje povlačiš crtu?" je upravo odgovor na njih. Četiri glazbenika i dvoje glumaca u sat vremena plovidbe propitkuju gdje su granice i limiti u nadi da, kada već nema jednoznačnog odgovora, barem sebi i publici jasnije artikuliraju pitanje. Svaka je izvedba jedinstvena, pitanja se mijenjaju, a crte blijede, dodaje se.
 
Recenzijama albuma i brojnih koncerata, glazbena kritika Saru Renar svrstala je u sam vrh novog vala hrvatske kantautorsko-eksperimentalne scene. Uz Renar i njene stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, u projektu "Gdje povlačiš crtu?" sudjeluju glazbenici Vedran Peternel i Ivan Laić, te članica Drame Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu Dora Lipovčan, dok oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić.
 
Za likovno oblikovanje albuma zaslužni su Klasja Habjan, Zita Nakić i Sven Sorić. (Hina)

(R.P.B., 29.01.2018)