" />
obavijest

Profesionalna produkcijska platforma Kinokluba Zagreb


vrijeme: 26.01.2018.
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Trg žrtava fašizma 14

Kinoklub Zagreb pokreće Profesionalnu produkcijsku platformu koja će filmskim talentima poslužiti kao odskočna daska u svijet profesionalnog filma.

Iako Kinoklub stavlja naglasak na filmski amaterizam - produkciju filmova u slobodno vrijeme i bez financijske naknade, također želi neafirmiranim autorima/icama koji imaju afinitet za to, pomoći ostvariti svoje prve profesionalne projekte.


Platforma će pružiti mogućnost prijave na natječaje, te potporu u vidu konzultacija, pripreme projekta i razrade prijave kratkometražnih filmova za natječaje s ciljem dobivanja financijske potpore za produkciju. Selektiranim projektima nudi se prijava na javne pozive za proizvodnju audiovizualnih djela Hrvatskog audiovizualnog centra, ali i na ostale natječaje, ovisno o prijavljenom projektu.


Prijave su otvorene samo za članove i članice Kinokluba Zagreb koji su do sada snimili tri amaterska filma u produkciji Kinokluba Zagreb, a da je jedan od njih bio prikazan na domaćem ili stranom festivalu. Prijava treba sadržavati: scenarij, redateljsku koncepciju, biografiju i linkove na prethodne filmove u produkciji KKZ-a.

 

Platformu čine i o projektima odlučuju: redateljice Daria Blažević (bivša tajnica Kinokluba Zagreb), Dalija Dozet (voditeljica radionice Mala filmska forma), Lana Kosovac (voditeljica  Filmske škole, koordinatorica odnosa s javnošću Kinokluba Zagreb), i redatelj Tomislav Šoban (potpredsjednik Kinokluba Zagreb i koordinator Odsjeka radionica).  Članstvo će se izmjenjivati ovisno o zahtjevima prijavljenih projekata.

 

Treba naglasiti da će Kinoklub Zagreb svim svojim članovima/icama nastaviti pružati podršku bavljenju amaterskim filmom.

 

Rok prijave na Platformu bit će dva mjeseca prije roka za predaju natječajnih prijava, dok prijave za prvu Platformu (za rok Havc-a 30. 03.) IZNIMNO primaju do mjesec dana prije isteka roka prijave za Havc, odnosno do 28. 02. u ponoć. Kontakt i prijave: kkz@kkz.hr.
 

(R.P.B., 26.01.2018)