natječaj

25FPS - Otvoren natječaj za ovogodišnje, 14. izdanje


prijava: 31.05.2018.
mjesto: Zagreb

Festival 25 FPS, međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa, raspisao je natječaj za svoje ovogodišnje izdanje, koje će se održati u Studentskom centru u Zagrebu od 27. do 30. rujna.
 

Natječaj za autore, filmske umjetnike, producente i distributere otvoren je do 31. svibnja, a prijava i pravilnik su dostupni na festivalskoj web-stranici.

 

"Tražimo izražajne autorske koncepte, tematske, idejne i estetske iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma", ističu organizatori Festivala, s preporukom da se za lak i brz prolazak kroz pet koraka prijavnice, svakako konzultiraju odgovori na najčešće postavljana pitanja.

 

Svaki kandidat može prijaviti do tri filma u skladu s usmjerenjem Festivala na inovativne uratke koji istražuju mogućnosti filmskog jezika, pripovijedanja i samoga medija, kao i filmove koji nastaju na granicama rodova i žanrova.

 

Prednost se daje izražajnim autorskim konceptima, tematskim, idejnim i estetskim iskoracima te radovima koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

 

Mogu se prijaviti filmovi završeni nakon 1. siječnja 2016. u trajanju do 60 minuta.

 

Odabrani naslovi ući će u Natjecateljski program 14. izdanja Festivala 25 FPS, a rezultati poziva objavit će se 31. srpnja na službenoj web stranici www.25fps.hr. (Hina)

 

(R.P.B., 26.01.2018)