Preskočite na glavni sadržaj

Tillman Mayer – Faje: Nestajanje trogirskog motela

Rad nizozemskog umjetnika Tillmana Mayera- Faje posvećen trogirskom motelu biti će predstavljen u utorak, 18. veljače, u parku Fortin u Trogiru, u trajanju kroz čitav dan.
vrijeme: 18.02.2020.
mjesto: Trogir
url: https://moteltrogir.tumblr.com/
U umjetničkom radu Tillmana Mayera- Faje fokus je na neuspjehu utopijskih urbanih snova. Pored intervencija u nizozemskim gradovima, bavio se i urbanizacijom Sovjetskog Saveza, a ovo mu je prvi rad vezan za modernističku baštinu Jugoslavije.

 

Model trogirskog motela bit će izrađen od gline te će se izložen u javnom prostoru postepeno topiti naočigled prolaznika.

 

Rad postavljen u parku Fortin nalazi se u neposrednoj blizini trogirskog motela koji od 2013. godina ima status trajno zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske te naočigled iz godine u godinu sve više propada.    

 

Tillman Mayer - Faje u Trogiru boravi u sklopu Rezidencijalnog programa Motel Trogir i u suradnji s međunarodnim kolaborativnim projektom Kolektivna domena kulturnog sjećanja (CDCM). Prvi dio rezidencije dogodio se u listopadu 2019. kada je organizirana studijska posjeta, a sada se rad izvodi kao site-specific intervencija.   

 

Tilmann Meyer-Faje rođen je 1971. u Njemačkoj, a radi i živi u Amsterdamu gdje je studirao na Gerrit Rietveld Academie i Institutu Sandberg.

 

Projekt Motel Trogir u 2020. godini podržavaju Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.