Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu spremno za prvu koncertnu sezonu

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu spremno je za prvu koncertnu sezonu koja počinje Koncertom talenata, u petak 21. veljače, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Velikoj koncertnoj dvorani HNK.
vrijeme: 21.02.2020.
mjesto: Varaždin; HNK, Augusta Cesarca 1
url: http://www.hnkvz.hr/
U prvom će se dijelu sezone do travnja održati tri koncerta i opera, uz pomoć Ministarstva kulture, koje je prvi put priznalo i financijski potpomoglo koncertnu sezonu varaždinskog kazališta, najavila je intendantica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević te dodala kako je riječ o ambicioznom, ali izvedivom projektu zahvaljujući dobroj suradnji s ravnateljima Glazbene škole u Varaždinu i Varaždinskih baroknih večeri, Davorom Matačićem i Davorom Bobićem.

 

Sezona počinje u petak, 21. veljače Koncertom talenata, a nastupit će bas-bariton David Oštrek, stalni član Staatsoper den Linden u Berlinu, sopranistica Lucija Spevec, studentica Bečkog sveučilišta za glazbu i dramsku umjetnost, i učenici varaždinske Glazbene škole, uz klavirsku pratnju prof. Vesne Leljak-Petković.

 

"Na Koncertu talenata, sudjeluju naši glazbenici Lucija Spevec i David Oštrek s učenicima Glazbene škole. U tom su projektu i Matija Meić i Evelin Novak te drugi solisti”, kazala je Jakovljević. "Uz njih će nastupiti sadašnji učenici, kako bi im to bio poticaj da vide na koji način će danas-sutra i oni, predanim radom i talentom, moći iskoristiti svoj prirodni dar", najavila je.

 

Glazbena škola Varaždin prijašnjih je godina periodično imala završne produkcije, velike koncerte svih odjela škole upravo na pozornici na kojoj će biti realizirana prva koncertna sezona – u Velikoj koncertnoj dvorani HNK, a to je jako punilo značilo za sve učenike koji su ovdje nastupali, naglasio je ravnatelj škole Davor Matačić.

 

"Sada, nakon obnove dvorane, mislim da će za mlade glazbenike biti velika čast nastupiti u ovoj prekrasnoj dvorani, zajedno s bivšim učenicima naše škole, koji danas imaju zavidne karijere. Ponosni smo na njihov uspjeh u Europi i šire, što treba zahvaliti ne samo njihovom talentu, već i kvalitetnom obrazovanju u našoj školi", dodao je Matačić.

 

Jedina opera u sezoni bit će "Pepeljuga" Julesa Masseneta u režiji Saše Anočića, koju će 13. i 14. ožujka izvesti solisti, orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a tjedan dana nakon toga bit će izveden program pod nazivom "Move li affetti miei Amore", uz nastup Anabele Barić i Franka Klisovića, dok će 4. travnja Matija Meić i gosti izvesti program "Gotovac – Papandopulo" i pjesme na tekstove renesansnih pjesnika "Sudar Titana". (Hina)