Preskočite na glavni sadržaj

Giuliano Carmignola održao koncert na Guarnerijevoj violini uz Venice Baroque Orchestra

Talijanski violinist Giuliano Carmignola održao je, uz Venice Baroque Orchestra, koncert na Guarnerijevoj violini u petak u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a na programu su bila djela talijanskih baroknih skladatelja.
vrijeme: 14.02.2020.
mjesto: Rijeka
url: http://www.hnk-zajc.hr
 

Nastupili su sa skladbama A. Corellija, F. Geminianija i A. Vivaldija uključujući njegova "Četiri godišnja doba".

 

Koncert u povodu izložbe "Violinom iznad granica" koja je postavljena u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka izveden je pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Italije i Talijanske unije.

 

Za Giuliana Carmignolu se ocjenuje da više od bilo kojega drugog violinista izvodi repertoar baroka i ranog klasicizma, posebice Vivaldija. Venice Baroque Orchestra je sastav prepoznat kao jedan od najboljih ansambala posvećenih baroknoj glazbi i baroknim instrumentima.

 

Venice Baroque Orchestra osnovao je 1997. ekspert za baroknu glazbu i čembalist Andrea Marcon. Njihova glazbena misija temelji se na posvećenosti popularizaciji remek djela 17. i 18. stoljeća, te su zahvaljujući ovom orkestru mnoga barokna djela doživjela svoje nove premijere, poput L’Orione Francesca Cavallija, Atenaide Antonia Vivaldija, La morte d’Adone Benedetta Marcella i mnoga druga.

 

Giuliano Carmignola dugi niz godina surađuje sa svjetski poznatim dirigentima i orkestrima, među kojima je i Venice Baroque Orchestra.


Sastav je nastupao diljem Sjeverne Amerike, Europe, Južne Amerike, Japana i Koreje, Tajvana i Kine. Iza sebe ima bogatu diskografijom, u kojoj se ističe nosač zvuka s izvedbama arija Nicola Porpore, za Erato label, u suradnji s Philippeom Jarousskym iz Francuske, koji je osvojio i nominaciju za Emmyja. Za svoj rad osvojili su i mnoge nagrade, kao što su Diapason d’Or, Echo Award i Edison Award. (Hina)