" />
smotra, revija, predstava

Jubilarna 30. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji


vrijeme: 27.01.2018. - 17.02.2018.
mjesto: Retkovci

30. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji trajat će od 27. siječnja pa sve do 17. veljače 2018. godine. Nakon svečanosti otvorenja, premijerno će biti izvedena komedija 'Klupko' autora Pere Budaka u režiji i prilagodbi Marka Sabljakovića, a u izvedbi ansambla Kazališta 'Mika Živković' - Retkovci.

Svečanost otvorenja započinje u 20 sati u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima.

Na Smotri, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva kulture i Vukovarsko-srijemske županije, nastupit će kazališni amateri iz Retkovaca, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda, Ivankova, Buševca, Donje Bebrine, Sinja i Hercegovca (RH), kazalištarci iz Bugojna, Viteza i Župe Gradnići (BiH) i amateri iz Šida (Srbija).


Organizator je Kazalište “Mika Živković“ iz Retkovaca koje će obilježiti i 20. obljetnicu smrti Mike Živkovića, pedagoga i ravnatelja tamošnje osnovne škole, osnivača retkovačkih „Dramskih amatera“ (1975.); redatelja, scenografa, glumca, koji je ostavio neizbrisiv trag u retkovačkom i vinkovačkom amaterskom kazališnom životu.


Više o programu pogledajte na službenim stranicama www.kazaliste-retkovci.com i na Facebook adresi Kazalište Mika Živković Retkovci.


(R.P.B., 24.01.2018)