Preskočite na glavni sadržaj

'Bog neće pomoći' Hane Jušić na radionici Torino Film Laba 2020.

Drugi po redu dugometražni igrani film 'Bog neće pomoći' redateljice Hane Jušić jedan je od 20 projekata primljenih na radionicu Script Lab za razvijanje scenarija u ranoj fazi.
vrijeme: 14.02.2020.
url: http://www.torinofilmlab.it/

Priča je to o Čileanki Teresi koja dolazi u selo podno Dinare noseći kosti od muža u vreći i tražeći njegovu hrvatsku obitelj kako bi ga pokopala. Pronalazi muževljevu sestru i braću i počne se aklimatizirati i snalaziti u selu i u porodici. Ipak, stvari nisu onakve kakvima se čine. Kao ni Teresa...
 
Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, a osim Hrvatskog audiovizualnog centra, film je u fazi razvoja podržao i RE-ACT koji podupire hrvatsko-slovensko-talijanske koprodukcije. Zagrebačka Kinorama ovaj film razvija u suradnji sa slovenskom producentskom kućom Gustav film te talijanskom kućom TICO Film Company.
 
Radionica Script Lab namijenjena je debitantskim dugometražnim projektima, ali i projektima autora koji iza sebe imaju već jedan dugometražni film. Program se sastoji od tri radionice u trajanju od tjedan dana te dvije online sesije.
 
Prva radionica održava se od 19. do 25. ožujka u gradu Lavovu u zapadnoj Ukrajini, druga od 22. do 29. lipnja u Helsinkiju u Finskoj, a treća na Torino Film Lab Meetingu od 16. do 21. studenog. Na tom će modulu sudionici radionica imati prilike predstaviti svoje projekte međunarodnoj publici u kojoj sjede producenti, agenti i ostali filmski profesionalci te će sudjelovati na jedan-na-jedan sastancima s ključnim osobama u industriji.
 
'Ovogodišnja selekcja Script Laba uzbudljiva je i raznolika. Projekti se bave temama poput suvremenog identiteta, obitelji, povijesti, socijalnih i okolišnih problema, dok istovremeno interpretiraju žanrove i propituju oblike i formate. Sretni smo što naš izbor ove godine uglavnom predstavlja projekte scenaristica i redateljica nadajući se da time najavljujemo i novu eru u ovoj našoj filmskoj industriji.', istaknula je povodom objave odabranih projekata Amra Bakšić Čamo iz TFL-a.
 
Autori će svoje projekte razvijati s nizom profesionalaca: scenaristima Philippeom Barrièreom iz Francuske i Rasmusom Horskjærom iz Danske te story editorima Franzom Rodenkirchenom, Françoise von Roy (Njemačka) i redateljicom, scenaristicom i story editoricom Mariom Solrun s Islanda.
 
Prošle godine na istoj je radionici sudjelovala Dubravka Turić sa svojim dugometražnim projektom Nosorog.
 
Više o Torino Film Labu pročitajte na ovoj poveznici, a o radionici Script Lab na ovoj.
 
Podsjetimo, nagrađivana redateljica Hana Jušić nedavno je s istim filmom primljena i u cannesku rezidenciju Cinéfondation koja se od 2. ožujka do sredine srpnja održava u Parizu.
 
Izvor: HAVC