Preskočite na glavni sadržaj

Croatian.film: više od 15 tisuća korisnika u prvih osam dana

Osam dana od predstavljanja, platforma Croatian.film zabilježila je izvrsne rezultate - dosad ju je posjetilo više od 15 tisuća korisnika dok su filmovi pregledani više od 10 tisuća puta, izvijestio je nositelj projekta, umjetnička organizacija Zagreb Film Festival (ZFF).
vrijeme: 13.02.2020.
mjesto: Osijek, Muzej likovnih umjetnosti, Europska avenija 9
url: http://www.mlu.hr
 

Platforma se nadovezuje na natjecateljski program Kockice ZFF-a, te besplatno prikazuje hrvatske profesionalne kratkometražne filmove.

 

"Dočekana s velikim odobravanjem hrvatske filmske i kulturne javnosti, platforma dokazuje da je interes za gledanjem domaćeg kratkometražnog filma velik, što već sada potvrđuju i statistike", ističu sa ZFF-a.

 

Najviše ulaza na stranicu dolazi iz Hrvatske, a bilježi se i velik broj posjeta iz cijeloga svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Novog Zelanda, Kanade i Njemačke preko Južnoafričke Republike, Čilea, Kanade pa sve do Ujedinjenog Kraljevstva, Azerbejdžana i Indije.

 

Facebook stranicu prati već pet tisuća ljudi, a Instagram profil njih oko 400 sa svih strana svijeta.

 

Dodatnoj posjećenosti stranicama mogla bi doprinijeti najava da se ondje mogu pogledati i dva novopečena kratkometražna Oskarovca.

 

To su kratki igrani film "The Neighbors’ Window" Marshalla Curryja, o ženi srednjih godina čiji se život uzdrma kada joj se u susjedstvo dosele dvije mlađe osobe pogledajte, te kratki animirani "Hair Love" Matthewa A. Cherryja i Karen Rupert Toliver, priča o ocu koji pokušava naučiti napraviti frizuru kćeri. (Hina)