Preskočite na glavni sadržaj

Radionica Tremolo gitarske pedale

Radionica gitarskih efekata, točnije pedale tremolo pod vodstvom Darka Vajde održat će se u Radioninom labu u subotu i nedjelju, 22. i 23. veljače, od 15 do 20 sati, u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186.
vrijeme: 22.02.2020. 15 - 20 h
prijava: 19.02.2020
mjesto: Zagreb; Radionin lab, Nova cesta 186
url: https://radiona.org/
Gitarski efekt ili pedala je analogni elektronički (ili digitalni) uređaj koji mijenja zvuk glazbenog instrumenta ili drugog zvučnog izvora. Tremolo je efekt koji različitim postavkama utječe na glasnoću izlaznog zvučnog signala.

 

Polaznici radionice će imati priliku naučiti osnove funkcioniranja gitarskih efekata, elektroničkog oblikovanja zvuka te uvid u funkcioniranje tremolo efekta koji se bazira na manipuliranju amplitude zvučnog signala uz pomoć LED lampice i svjetlosnog otpornika. Radionica uključuje izradu gitarske pedale koja se sastoji od lemljenja pločice, prekidača i utikača te bušenja aluminijskog kučišta. Na kraju radionice polaznici svoje izrađene pedale nose kućama.

 

O voditelju:

 

Darko Vajda ima 30 godina, dolazi iz Hvara te je završio diplomski studij informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Iako po struci nije elektrotehničar, izradom gitarskih pedala i analognim oblikovanjem zvuka počeo se baviti u srednjoj školi. Znanje je stekao učenjem na internetu i sudjelovanjem u raznim glazbenim DIY zajednicama. Postajući član zagrebačkog makerspacea Radiona i pobornik DIY kulture, želi educirati i potaknuti polaznike da se i sami okušaju u ovom području. Do sada je održao dvije radionice gitarskih pedala (fuzz i delay). Od 2017. godine izrađuje gitarske efekte pod imenom Polarbear Effects te njegove radove možete vidjeti na instagramu i web stranici.

 

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do srijede, 19. veljače, točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.


Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija.

Nivo znanja: početnici, srednji i napredni.

Kotizacija iznosi 300 kuna i svoju pedalu nosite kući