izložba

Ivica Malčić izlaže u Varaždinu


vrijeme: 25.01.2018. - 11.02.2018.
mjesto: Varaždin, Galerija Zlati ajngej, Gajeva 15

U četvrtak, 25. siječnja 2018. u 19 sati, u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel otvara se izložba Ivice Malčića koje će se moći pogledati do 11. veljače.

Galerija će i ove godine surađivati s Marijanom Špoljarom, teoretičarem umjetnosti koji je kustos ove izložbe, a u predgovoru katalogu je o autorovu slikarstvu napisao i sljedeće:

„… Odabirajući događaje iz svakodnevne ponude novinskih naslova Malčić uspostavlja svojevrsnu egalitarnu normu u kome su slikovni citati iz svijeta politike, kriminala, sporta i spektakla postavljeni u nehijerarhijski odnos, dajući jednaku važnost svim životnim manifestacijama „brutalne stvarnosti“, kako taj segment slike kvalificira sam autor …“ ili pak „… Manija stvaranja (svaki dan jedna slika ili slični koncept radoholičarstva) koju Malčić već godinama primjenjuje neće ga učiniti herojem rada, ali će učvrstiti stav da je uvjerljivost i etičnost umjetničkog rada u izravnoj vezi s egzistencijalnim nabojem toga svakodnevnog ispisivanja vizualnih i verbalnih komentara…“

Ivica Malčić je rođen u Zagrebu 1964. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. godine u klasi prof. Miroslava Šuteja. Svoj koncept redovnog, zanatski preciznog i rutini posvećenog slikanja ostvaruje slijedom izložbi u Zagrebu, od 1998. do 2002. - svake godine izlaže po sto slika. Izdavačka kuća Durieux mu 2007. godine posvećuje poseban broj časopisa Fantom slobode sa 365 dnevničkih crteža. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 11. veljače. 

Katalog izložbe

(D.H.F., 22.01.2018)

Tagovi: ivica malčić