Preskočite na glavni sadržaj

Promocija slikovnica u Galeriji Kupola

U srijedu, 12. veljače, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, s početkom u 18 sati, naklada Mala zvona predstavlja četiri slikovnice objavljene 2019. u seriji 'Kockice' – 'Jednom', 'Hrušt i brodić', 'Kuku i riku', 'Mi miševi', uz sudjelovanje autora.
vrijeme: 12.02.2020. 18 h
mjesto: Zagreb; Galerija Kupola Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6, IV. kat
url: http://www.mala-zvona.hr/
Igor Rajki/Krešimir Zimonić, Jednom

U ovoj neobičnoj slikovnici dvojice renomiranih autora Igor Rajki kao da nikako ne može započeti priču: ideje se nadovezuju jedna na drugu velikom brzinom, a svaki put kad se čini da je pripovjedač našao dobar pravac, pojavljuje se razlog da od ideje odustane. Svaki početak, međutim, već sadrži iznimno sažeto i živo ocrtane motive i događaje te dobiva snagu, vrlo često humoristične, anegdote.
 

Sanja Lovrenčić/Mingsheng Pi, Hrušt i brodić

Svijet je pun opasnosti, naročito za one koji su krhki: za brodić od papira što ga prva kiša može otopiti, za malenog hrušta koji ne može letjeti. Među njima će se, međutim, razviti nerazdruživo prijateljstvo. Zajedno ploveći gradskom fontanom, pokušat će razumjeti čuda opasnog i divnog okolnog svijeta: krijesnice i balone, ptičji pjev i ljude koji se, bacajući novčiće u vodu, još uvijek nadaju sreći. A na kraju će se pokazati da i svijet zna biti nježan prema nježnima…


Nikolina Manojlović Vračar, Kuku i riku

U malenom selu, na malenom imanju, živjela dvojica čupavaca okruženi domaćim životinjama. Njihov se život odvijao između rada u polju i sviranja raznih instrumenata. No glavni junaci pričenisu čupavci nego njihova dva pijetla, blizanci Kuku i Riku, koji nakon idiličnog djetinjstva dospijevaju u ruke beskrupuloznim Burazima… Kuku i Riku morat će tada upotrijebiti svu svoju hrabrost i vještinu kako bi se vratili bezbrižnom kljucanju po seoskom dvorištu.
 

Pika Vončina, Mi miševi

Priču o skladnoj obitelji miševa, njihovim običajima i načinu života pripovijeda miš Erik Nezaustavljivi koji je nadimak dobio zato što neprestano postavlja pitanja svojoj obitelji. Njegovi miševi ne žive u “rupama” nego lijepo i udobno, hrane se voćem i povrćem iz vlastitog raskošnog vrta (ponekad i sirom!) i obožavaju glazbu... I ova slikovnica iz serije Pike Vončine o životinjama odlikuje se obiljem originalnih likova i maštovitom atmosferom.