predstava

Diplomska predstava 32. generacije Škole glume Ri Teatra


vrijeme: 20.01.2018. - 21.01.2018.
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8

U subotu, 20. siječnja, u 20 sati, te u nedjelju, 21. siječnja, u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 32. generacije škole glume naziva 'Muči li vas zatvor?'.
 

Diplomska predstava 32. generacije Škole glume Ri Teatra

 

U subotu, 20. siječnja, u 20 sati, te u nedjelju, 21. siječnja, u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija biti će izvedena diplomska predstava 32. generacije škole glume naziva 'Muči li vas zatvor?'.

 

 Predstava je nastala tijekom dvomjesečnih proba. Metodom grupne improvizacije na određenu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju su, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Tanje Pavlović i Dragana Simića, polaznici smišljali na samoj sceni.

 

Glavno mjesto radnje, kao što naslov govori, je ženski zatvor na jednom otoku negdje u Hrvatskoj. Zatvorenice trpe torturu upravitelja i njegove zamjenice. Kako to obično biva u Hrvatskoj, atraktivni zatvorski kompleks se prodaje ispod cijene. Na natječaj se prijavljuju upravitelj i njegova zamjenica namjeravajući zaraditi preprodajom velike novce, ali ne ide baš sve po planu, jer i zatvorenice imaju svoje “adute u rukavu”.

 

Polaznici škole glume su se pokazali prilično vješti i u pisanju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po 2 različita lika.

 

Ovom predstavom ujedno završava 32. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike te se pripremala za nastavak rada na predstavama u Ri Teatru.

 

U predstavi sudjeluju:  Nera Kontić, Antonija Bišćan, Kristina Kalokira,  Marta Vejmelka, Katarina Sabočan, Jelena Bačić, Mia Maria Marošević, Luka Dukić, Nena Grgić, Klara Veleslavić, Andrej Šapić

Molimo Vas da objavite sva njihova imena budući da je većini ovo prvi javni nastup !

 

Redatelj predstave (ujedno i voditelj škole glume): Bojan Lakoš

Asistenti režije: Tanja Pavlović i Dragan Simić

Tehničko vodstvo (ton i rasvjeta): Igor Kondić i Dragan Simić

 

33. generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom početkom 3. veljače 2018., a upisi su još 21. i 28. siječnja 2018. u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Rijeka.

 

(R.P.B., 17.01.2018)