radionica, kolonija

45. ZILIK u znaku snažnih žena


vrijeme: 22.01.2018. - 26.01.2018.
mjesto: Karlovac

Od 22. do 26. siječnja 2018. godine u Karlovcu će se održati  45. Zimska likovna kolonija poznatija kao ZILIK u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor (prije Dom za djecu Vladimir Nazor Karlovac) i u suradnji s brojnim hrvatskim likovnim umjetnicima.

Ovogodišnji ZILIK 45. godinu za redom okuplja ugledne hrvatske likovnjake i dovodi ih na kreativne radionice za djecu osnovnih i srednjih škola, te štićenike domova iz svih dijelova Hrvatske. Ova kulturna manifestacija koju je karlovački dječji dom pokrenuo davne 1974. godine kako bi djeci približio umjetnost i kako bi ih potaknuli na kreativno izražavanje, ubrzo je prerasla okvire doma i postala značajan kulturni događaj. Gotovo da i nema velikih imena hrvatskog slikarstva koji svoje mjesto u protekle 44 godine nisu pronašli upravo na ZILIK-u.

Ovogodišnja kolonija bit će otvorena 22. siječnja u 19.30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom svečanim otvaranjem izložbe poznate karlovačke umjetnice Vanje Krmpotić. Svakog dana u Centru za pružanje usluga Vladimir Nazor održavat će se kreativne likovne radionice za djecu i mlade pod vodstvom likovnih umjetnika Lonca, Mirana Šabića, Sanje Pribić, Siniše Reberskog i Katarine Vojković. Njima će se pridružiti i brojni drugi umjetnici likovnjaci.

Zimska likovna kolonija završava 26. siječnja 2018. otvorenjem izložbe radova nastalih na 45. ZILIK-u.

Izbornica ZILIK-a i predsjednica Umjetničkog savjeta ZILIK-a je Sonja Švec Španjol, mag.hist.art.

https://www.facebook.com/ZILIK.Zimska.likovna.kolonija/

(D.H.F., 15.01.2018)

Tagovi: zilik