" />
predstava

'Komunikacija' – plesna predstava


mjesto: Zagreb; Pogon - centar za nezavisnu kulturu i mlade, Trnjanski nasip bb

Plesna predstava 'Komunikacija' će biti izvedena 13. i 14. siječnja, u Pogonu Jedinstvo, s početkom u 20 sati. Kako sam naslov govori, tema predstave je komunikacija, odnosno nedostatak komunikacije u suvremenom svijetu.

Današnja tehnologija značajno je utjecala na naše komunikacijske procese. Promijenila ih je. Zapetljavamo se u internetske socijalne mreže i ne poduzimamo ništa protiv toga. Na socijalnim mrežama se predstavljamo u najboljem svijetlu, stvaramo iluziju velikog broja prijatelja i dijelimo svoja razmišljanja i osjećaje ne znajući pritom tko nas sluša, odnosno gleda. Gledajući u različite ekrane od trenutka kada se probudimo dok ne zaspimo, postali smo robovi tehnologije. Vrijednosti su se promijenile, a samim time i razgovori, zabava, druženja, smijeh i proživljavanja iskustva. Prijatelji postaju imena na ekranu, a predivnu prirodu i druženja uglavnom promatramo kroz kamere mobilnih aparata.


Tehnologija nam omogućuje brz pristup informacijama, fotografijama, video isječcima, kartama, pjesmama i ljudima iz cijeloga svijeta. Pitanje je koliko kvalitetno koristimo prednosti modernih tehnologija.


Bez modernih tehnologija i društvenih mreža više ne možemo, ali potrebno je osluškivati ono što se uistinu događa oko nas. Kroz prikaz komunikacije nekad i danas, ovom predstavom želimo osvijestiti koliko su neposredan kontakt i pogledi upućeni drugim osobama važni.


Ako nakon ove predstave barem jednom ostavite mobitel po strani dok razgovarate s nekim, naš je cilj postignut.


Koncept i koreografiju predstave potpisuje Marija Matković, a nastupaju plesači: Ruta Feldman, Ana Karlović, Nataša Pavićević, Korina Klakučer, Dea Mandir Maričić, Lucija Sušić, Martina Jovanović, Dorotea Cepanec, Martina Martinić,, Iva Hlapčić,  Miroslav Mlinar.


Dizajn svjetla: Andrija Santro

 

(R.P.B., 10.01.2018)

Tagovi: ples, predstava