" />
izložba

Suvremeni umjetnici u stalnom postavu: Akiko Sato


vrijeme: 16.01.2018.
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt

U prostorima Stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt, u sklopu projekta Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO koji osmišljavaju nove radove inspirirane muzejskim zbirkama, ovih dana, sve do 16. siječnja, radi i stvara Akiko Sato, japanska umjetnica s dugogodišnjim boravkom u Hrvatskoj. Njezina izložba bit će otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt od 16. siječnja sve do kraja ožujka 2018.


Akiko Sato u svom privremenom radnom studiju, koji se nalazi  na 1. katu Stalnog postava u dvorani Sakralne umjetnosti, osmišljava nove radove i pronalazi fascinaciju u detaljima muzejskih predmeta. Njeni radovi nastaju kroz  umjetnički razgovor s motivima i simboličnim sadržajima predmeta iz muzejske kolekcije, a kao krajnji rezultat nastaje serija ambijentalnih crteža koji ovješeni usred izložbenih dvorana stvaraju prostorne kompozicije u kojima dolaze do izražaja novi odnosi među muzejskim predmetima.


Draw Attention!- Izložba za crtanje


Ova posebna i inspirativna izložba svoje će premijerno otvorenje imati 16. siječnja.  Svi ljubitelji umjetnosti koji žele doživjeti stvaralaštvo i vidjeti kako suvremena umjetnica odabire pojedinosti i detalje te udahnjuje novi život muzejskim likovima, mogu već ovih dana doći u MUO i susresti umjetnicu koja u potrazi za inspirativnim motivima obilazi cijeli postav.  

Foto: Radna atmosfera u Stalnom postavu MUO; priprema Izložbe; Akiko Sato

Foto: Vedran Benović


(R.P.B., 08.01.2018)

Tagovi: izložba, muo