natječaj

HDKDM objavio poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade 'Tena i Tenica'


prijava: 01.02.2018.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (HDKDM) i Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji objavili su javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Tena i Tenica'. Cilj natječaja je poticanje domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva, a tekstovi na natječaj se primaju do 1. veljače 2018.
 

Na poziv za nagradu "Tena" mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

 

Na poziv za nagradu "Tenica" mogu se prijaviti osnovnoškolci s tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

 

Tekstovi  moraju biti pisani na hrvatskom jeziku i ne smiju biti izvedeni ili objavljeni  do ožujka 2018. godine kada će se održati 23. Lutkarsko proljeće (19. – 24. ožujka 2018.)

 

Dodjela nagrada će se održati 21. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima.

 

Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst. Na adresu Kazališna druzina "Asser Savus", Kralja Tvrtka Kotromanića 14, 32100 Vinkovci, treba dostaviti pet primjeraka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona) s naznakom za Nagradu Tena i Tenica.

 

Tekstove će ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručno povjerenstvo u sastavu: Snježana Babić Višnjić, Silvija Šesto, Julijana Adamović, Nenad Pavlović i Himzo Nuhanović. (Hina)

 

(R.P.B., 04.01.2018)