Preskočite na glavni sadržaj

'Chris the Swiss' krenuo u kinodistribuciju diljem Španjolske

Dokumentarno-animirani dugometražni film redateljice Anje Kofmel 'Chris the Swiss', nastao u švicarsko-hrvatsko-njemačko-finskoj koprodukciji (hrvatski koproducent je Siniša Juričić, Nukleus film), stiže na velika platna u preko 70 španjolskih kina.
vrijeme: 29.01.2020.
mjesto: Španjolska
 

Tamošnja publika moći će ga pogledati pod nazivom Chris El Suís, a za distribuciju je zadužen DocsBarcelona Distribution.

 

Osim režije, Anja Kofmel potpisuje i scenarij. Okosnica priče i predložak za subjektivno ispričani animirani film je smrt mladog švicarskog novinara Christiana Würtenberga, koji je ubijen tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji. Film je svoju svjetsku premijeru imao 2018. godine na Filmskom festivalu u Cannesu, u sklopu programa 'Tjedan kritike'. Od tada je prikazan i nagrađivan na festivalima diljem svijeta: u Annecyju, Karlovym Varyma, Locarnu, Sarajevu, Melbourneu, Strasbourgu, Berlinu, Trstu, Barceloni i mnogim drugima.

 

Prošle godine filmu je u Stuttgartu dodijeljena Njemačka nagrada za dokumentarni film (Deutscher Dokumentarfilmpreis), a iste je godine ovjenčan i Švicarskom filmskom nagradom u tri kategorije: najbolji dokumentarni film, najbolja glazba (Marcel Vaid) i najbolja montaža (Stefan Kälin).

 

Chris the Swiss nastao je u švicarsko-hrvatsko-njemačko-finskoj koprodukciji, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma.

 

Izvor: HAVC