natječaj

Otvorene prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta (Produžen rok!)


prijava: 10.03.2018.

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za podnošenje prijava je 1. ožujka 2018.. (Novi rok za prijavu je 10. ožujka 2018.!)

Program se sastoji od četiri modula koja se realiziraju u razdoblju od godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom u tom razdoblju proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. Mladim autorima osigurat će se mentoriranje europskih filmskih profesionalaca te stjecanje vještina koje će im omogućiti sudjelovanje na međunarodnoj filmskoj sceni. Također, kroz suradnju s uglednim europskim filmašima i stručnjacima iz prve će ruke dobit uvid i praktično znanje o suvremenoj europskoj filmskoj industriji.
 
1. modul 'Razvoj priča u scenarij' održat će se u lipnju 2018., u okviru Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija u Cluj-Napoci u Rumunjskoj.
 
2. modul 'Pronalazak jedinstvenog vizualnog stila filma i daljnji razvoj scenarija' održat će se u rujnu 2018. u makedonskoj Bitoli u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Braća Manaki.
 
3. modul 'Rad s glumcima i daljnji razvoj scenarija' održat će se u studenom/prosincu 2018. u Beogradu u sklopu Autorskog filmskog festivala.
 
4. modul 'Pripremi se za veliki svijet - pitching & packaging projekta' održat će se u ožujku 2019. u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.
 
Program završava pitching prezentacijom pred međunarodno relevantnim producentima, distributerima i predstavnicima fondova u Sofiji, na jednom od vodećih regionalnih koprodukcijskih okupljanja.
 
'First Films First' prima samo osam sudionika. Time se omogućuje osoban pristup i izmjene u programu kako bi se zadovoljile individualne potrebe svakoga od njih.
 
Prošle je godine u ovo ekskluzivno društvo ušao i jedan hrvatski projekt. Riječ je o Murini redateljice Antonete Alamat Kusijanović koja je izabrana, zajedno s još sedam, među 121 pristiglom prijavom.
 
Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 04.01.2018)