Preskočite na glavni sadržaj

Komična drama 'Potpuni stranci' premijerno 13. veljače u Ludoj kući

Ludilište Luda kuća kao svoju novu premijeru najavljuje, u četvrtak 13. veljače, predstavu 'Potpuni stranci', koju po motivima filma 'Perfetti sconosciutti' talijanskog redatelja Paola Genovesea postavlja Rene Bitorajac.
vrijeme: 13.02.2020. 20 h
mjesto: Zagreb; Luda kuća, Ulica kralja Zvonimira 63
url: https://ludakuca.hr/
 

Kako se ističe u najavi, riječ je o jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova u povijesti, koji je 2016. osvojio nagradu David di Donatello (talijanski Oscar) za najbolji film i scenarij.

 

Godine 2019. "Perfetti sconosciutti" ulaze u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih "remakeova" u povijesti kinematografije - riječ je o njih čak osamnaest. Film je prema istom scenariju sniman od Španjolske, Meksika, Indije i Rusije do Južne Koreje i Kine.

 

"Ludilište Luda kuća jedino je kazalište u Hrvatskoj koje je uspjelo dobiti autorska prava za taj svjetski hit te će se 'Potpuni stranci' po prvi puta moći vidjeti u profesionalnom kazalištu na hrvatskom jeziku", stoji u najavi.

 

Kazališnu adaptaciju teksta i režiju predstave potpisuje René Bitorajac, koji će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Barbara Rocco/Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak i Mladen Kovačić.

 

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od parova kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima.

 

"Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno...", poručuju iz Lude kuće. (Hina)