izložba

Izložba akademske kiparice Marine Stoponje u Galeriji Kranjčar


vrijeme: 28.12.2017. 19 sati
mjesto: Kaptol 26, Zagreb
organizator: Galerija Kranjčar

Izložba akademske kiparice Marine Stoponje otvara se u četvrtak 28. prosinca u galeriji Kranjčar, a izloženi radovi nastavak su kiparičinog posljednjeg ciklusa “Pillow talk”.
 
Marina Stoponja poznata je po svome izričaju u mramoru, tradicionalnom materijalu koji pretvara u suvremenu skulpturu, obrađujući razne društvene i autobiografske teme. Izložba u Galeriji Kranjčar dio je posljednjeg ciklusa "Pilllow talk" a ujedno i istraživačka izložba u sklopu njenog doktorskog rada na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Autorica ovdje istražuje međusobni odnos publike i skulpture s ponuđenim ili uskraćenim informacijama o samoj temi.
Prezentirane skulpture naizgled su jednake, ali praćene različitim opisima i opremom, čime su posjetitelji potaknuti stalno mijenjati svoju percepciju o značenju umjetničkog dijela.
 
Marina Stoponja živi i radi na dvije adrese, Zagrebu i Dubaiju. U Arapskim Emiratima je prošli mjesec imala čak dvije samostalne izložbe. U Dubaiu pod kustostvom Rebie Naim direktorice International Emerging Artist Award organizacije i u Ras Al Khaimahu u organizaciji Sheik Saud bin Saqr Al Qasimi, fondacije od koje je ranije ove godine dobila i prestižnu nagradu na RAK Fine Art Festivalu za svoju skulpturu "Animar"