izložba

Izložba 'A4 0 izdanje' u galeriji Šira


vrijeme: 21.12.2017.
mjesto: Zagreb; Galerija Šira, Preradovićeva 13

U galeriji Šira otvara se skupna  izložba pod nazivom ‘A4 0 izdanje’ u četvrtak, 21.12. 2017., u 19 sati. Izložba je ostvarena u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, te u suradnji s Galerijom umjetnina u Splitu.

A4 0 izdanje

Autori: Duje Matetić i Mirela Plenković (Split) Michel Mesarić i Mia Krneta (Rijeka) Eva Herceg i Anja Tomljenović (Zagreb) Viktorija Križanović i Marija Škegro (Osijek)

A4 je nacionalni program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti, koncipiran u suradnji sa dosadašnjim sudionicima programa Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Po javnom natječaju na nacionalnoj razini koji je uključivao studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani su parovi umjetnika i povjesničara umjetnosti u svrhu organizaciji inicijalne 0 izložbe koje predstavlja studente svih sveučilišta.

Program A4 potiče suradnju budućih umjetnika i kustosa te svojim modelom odražava kontekst njihovog budućeg profesionalnog života, međuovisnosti i suradnje. Ambicija programa je i da u okvirima svog djelokruga poveže uključena sveučilišta, a sudionicima se ostavlja na izbor žele li surađivati sa polaznicima svog ili nekog drugog sveučilišta. Sudionike 0 izdanja izabrao je žiri kojeg su uz predstavnika Galerije umjetnina činili sudionici programa Fast Forward / Utorkom u galeriji, umjetnici: Silva Abramović, Anita Miloš, Luka Radica, Darko Škrobonja.

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu galeriji Šira (pon-pet 17-21 h, vikendom 10-20 h) do 08. siječnja 2018. godine.

(R.P.B., 20.12.2017)