Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Mateja Kneževića - 'All-inclusive strategies'

U ponedjeljak, 27. siječnja 2020., u zagrebačkoj Galeriji Greta, s početkom u 20 sati, otvara se izložba Mateja Kneževića pod nazivom 'All-inclusive strategies'. Izložba ostaje otvorena do 31. siječnja o.g.
vrijeme: 27.01.2020.
mjesto: Zagreb, Galerija Greta, Ilica 92
url: https://greta.hr/

Iz pratećeg teksta izložbe, autorice Jillie Mack, izdvajamo:

“Izložbom naziva „All-inclusive strategies“, Matej Knežević predstavlja novu site-specific instalaciju u Galeriji Greta u Zagrebu. Kroz projekt Matej razmatra pitanja kreativnog rada, te mogućnosti međusobnih utjecaja i preklapanja profesionalnih identiteta, metafizički motiviran likom glumca Toma Sellecka. Iako je narativ tvorbena linija projekta, Matej istražuje moguće oblike vizualne reprezentacije priče, dovodeći u pitanje odnos potencijalnih formi i sadržaja.

Kroz potrebu analize pojma profesionalnog identiteta, pogotovo u trenutnom vremenu, iščitava se i potraga za kritičkom autorefleksijom. Kao alter-ego tom procesu propitivanja Matej je tražio marginalnu, ali prepoznatljivu ličnost i pronašao ga u liku Toma Sellecka. Lik i djelo tog kultnog glumca koji je obilježio dio jedne subkulture 80-ih, je scenografija koja očekuje posjetitelja galerije.“

Izložba ostaje otvorena do petka 31.siječnja 2020.