koncert

Božićni koncert MPZ 'Refuli' u Loparu


vrijeme: 23.12.2017. 18 h
mjesto: Lopar

Centar za kulturu Lopar organizira božićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora 'Refuli' i njihovih gostiju; klape 'Anima Arbae', 'Kristofor' i 'Užanca', koji će se održati u subotu, 23. prosinca, u predvorju Područne škole Lopar s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan!

O MPZ 'Refuli'…

Mješoviti pjevački zbor 'Refuli'  osnovan je 2013. godine te djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Rab. Zbor okuplja članove različitih dobnih skupina s područja otoka Raba. Voditeljica zbora je zadarska glazbenica i maestra prof. Tatjana Zorić koja je svoju ljubav, znanje i entuzijazam prema glazbi, kao i višegodišnje iskustvo u vođenju klapa i zborova, odlučila nesebično podijeliti s 'Refulima'.
 
Njegujući i promičući dalmatinsko višeglasno pjevanje, a time i bogatu kulturnu baštinu Hrvatske, Mješoviti zbor 'Refuli', između ostalog, nastoji očuvati veliku glazbenu ostavštinu maestra Ljube Stipišića Delmate, „čuvara dalmatinske glazbene baštine, aranžera, skladatelja i dirigenta“. S radošću i entuzijazmom prihvaćaju i ostale glazbene stilove.

(R.P.B., 18.12.2017)

Tagovi: koncert, lopar