Preskočite na glavni sadržaj

'Hamlet' splitske dice na sceni GKL-a Split

Skupina mladih, vođena dramskim piscem i glumcem Elvisom Bošnjakom, već više od godinu dana istražuje i scenski uobličuje najslavnije djelo dramske literature - Shakespeareovog 'Hamleta'. Kruna ovog procesa je predstava 'Hamlet' u koprodukciji kazališta PlayDrama i Gradskog kazališta lutaka Split, u kojem će 1. veljače biti premijerno izvedena.
vrijeme: 01.02.2020.
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: http://www.gkl-split.hr/
Dvadesetoro djece, većinom srednjoškolaca, kroz probe i radionice traga za odgovorom na pitanje „Što Hamlet danas može dati mladima i što oni mogu dati Hamletu?“

 

I izgleda da im je Hamlet puno bliži no što se u početku činilo. Jer mladi ljudi i danas nailaze na prezir svijeta, nepravdu silnika, od bahatog čini im se sramota i pitaju se – Kako treba živjeti?- u vremenu u kojem se moraju prilagoditi zakonima koje je za njih postavio netko drugi, u vremenu koje je ispucalo svoje ideale i u kojem, možda kao nikad prije, stoje sami pred svijetom, kao što sam pred svijetom stoji Hamlet. (Elvis Bošnjak)

 

Uz Elvisa Bošnjaka, s mladim glumcima su radili i voditelji dramskog studija kazališta PlayDrama; Kristina Lovrić, Justina Vojaković Fingler, Petra Kovačić, te Željana Cvitanović, Ana Marija Veselčić i Anastasija Jankovska. Scenograf predstave je Ozren Bakotić, kostimografkinja je Ana Marin, a svjetlo je oblikovao Lucijan Roki.

 

U predstavi igraju: Marin Aschero, Nora Ban, Mirela Banić, Petar Čakić, Duje Dajčbauer, Zara Grubešić, Franka Gulan, Margarita Ivančević, Antea Jerković, Irma Jerončić, Petra Koceić Bilan, Luka Kožul, Ana Maleš, Roko Marini, Bartul Mušura, Dora Sikirica, Damjan Šarić, Lucija Tomić, Marin Vuletić i Sara Žižić.

 

Nakon premijere predstava će igrati u još devet izvedbi, a sve informacije o terminima i ulaznicama možete pronaći na stranici www.gkl-split.hr.


Vezana vijest: 'Što Hamlet danas može dati mladima' – tribina u Splitu