" />
obljetnica, proslava

Riječko Art-kino slavi 9. rođendan


vrijeme: 16.12.2017. 19 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

U subotu, 16. prosinca, u 19 sati, Art-kino obilježava 9. rođendan uz jedinstvenu kino-avanturu koja spaja glazbu i film - Live Cinema Act: Tuvalu čiji su autori dvoje vrhunskih riječkih glazbenih eksperimentatora – Mr.Lee (Damir Martinović - Mrle) i IvaneSky (Ivanka Mazurkijević).

Live Cinema Act: Tuvalu predstavlja zanimljiv i hrabar kino-spoj projekcije filma Tuvalu  redatelja Vieta Helmera, jednog od filmova koji se redovito ističe u izborima za najbolji suvremeni nijemi film, glazbe koju potpisuju i izvode Mr.Lee i IvaneSky uz sudjelovanje publike. Ovoga puta, umjesto pijanina, nijemi film pratimo suvremenom glazbom, a publika će biti u prilici i isprobati instrumente koje je Mrle osmislio posebno za ovu priliku - plastične boce.


 

Ovim neobičnim spojem glazbe i filma Art-kino ujedno obilježava devet godina rada. U proteklom je periodu Art-kino doista postalo živo središte gradskog kulturnog i društvenog života, mjesto susreta, istraživanja i inspiracije koje publiku upoznaje s vrijednim filmom, razvija filmsku kulturu posebno kod djece i mladih te čiji broj posjetitelja iz godine u godinu raste!

 

Neobičan rođendanski program u duhu je posvećenosti Art-kina razvoju novih generacija publike, kao i novim programima i praksama prezentacije i interpretacije filma te razvoju inovativnih formata koji povezuju film s drugim umjetnostima.

 

Posebno za ovu izvedbu, filmsku glazbu skladali su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, a izvest će je uživo s projekcijom. Ovaj neobični glazbeno-filmski performans imao je premijeru na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu, a riječki je glazbeni dvojac projekt uspješno predstavio prošlog mjeseca i u britanskom gradu kulture 2017. godine, Hullu.

 

Drago nam je da smo u prilici rođendan obilježiti s vrhunskim riječkim glazbenicima i pozivamo Riječane da zajedno s nama sudjeluju u zanimljivom filmskom i glazbenom rođendanu.

 

Rođendanski program nastavlja se i u nedjelju u 18 sati, kada će se na repertoaru Art-kina naći kultni obiteljski božićni film Gremlini.

 
Više o programu na stranici Art-kina (www.art-kino.org).


Svoje mjesto možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org). Ulaznice su dostupne putem online prodaje (ulaznice.hr) ili na blagajni kina svaki dan od 16 do 20 sati.


(R.P.B., 15.12.2017)