" />
radionica, kolonija, djeca, mladi

Zimski praznici u Kazalištu Trešnja


vrijeme: 02.01.2018. - 12.01.2018.
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1

Kazalište Trešnja tijekom zimskih praznika otvara svoja vrata za sve one željne dobre zabave, te kvalitetnog kulturnog sadržaja. Za najmlađe će se održavati radionice baleta, robotike te kreativne radionice, a predstave za građanstvo će igrati u popodnevnim satima. Rok za prijave na radionice je 21. prosinca 2017.!

Baletne radionice Orašar u Trešnji osmišljene su kao zimski kamp u trajanju od dva tjedna.  Polaznike će se upoznati s klasikom baletne literature, Orašarom, P. I. Čajkovskog, te ih podučiti koreografiji prilagođenoj njihovom uzrastu. Djeca će na dar dobiti baletni tutu, tijaru i figuricu Orašara, a na kraju kampa će za roditelje i uzvanike održati ogledni sat.


Cilj projektnih radionica Mali robotičari  je upoznati polaznike s osnovama robotike, izradom robotičkih konstrukcija i spajanjem strujnih krugova. Radionice će se održati u suradnji s Centrom inovativne edukacije i pod vodstvom mentora koji iza sebe imaju niz natjecanja, robotičkih kampova i nagrada. Jedan od voditelja, Petar Dobrić, nedavno se vratio s medaljama sa svjetskog kupa u Šangaju.


Tematske kreativne radionice Male ruke mogu sve u Trešnji će voditi učiteljica mentorica Iva Zeljko koja radi u produženom boravku, a svoj posao opisuje kao razigrano, opušteno i kreativno učenje kroz niz kvalitetno osmišljenih aktivnosti. Radionice će tematski  pratiti predstave Maša i Božić i Snježna kraljica koje su taj dan na rasporedu, a po završetku radionica polaznici će pogledati te predstave.


Svaki paket uključuje i ulaznicu za pojedinu predstavu u Trešnji koja će terminom biti vezana uz vrijeme održavanja radionica. Osnovna ideja je da djeca provedu kvalitetno vrijeme praznika u kazalištu Trešnja. Više informacija o radionicama


Tijekom zimskih praznika u Trešnji se mogu pogledati predstave Maša i Božić, Snježna kraljica i Najotmjeniji div u gradu.

 

(R.P.B., 15.12.2017)