" />
koncert

Laibach predstavlja album 'Also Sprach Zarathustra' u Tvornici


vrijeme: 15.12.2017.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2

Kontroverzna slovenska grupa Laibach u petak, 15. prosinca, dolazi u Tvornicu kulture, što će joj biti drugi nastup u Zagrebu ove godine, a vraća se u sklopu europske turneje koja je počela 4. studenog u Budimpešti, te završava upravo u Tvornici, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

 Laibach će predstaviti svoj novi studijski album "Also Sprach Zarathustra", te izvesti stare rijetko izvođene pjesme u novim aranžmanima.

 

Novi album komentirao je glazbeni magazin The Wire poručivši kako je projekt toliko laibachovski da je čudo što ga nisu ranije realizirali. Portal Cryptic Rock ga naziva remek-djelom, a ugledni austrijski Wiener Zeitung jednostavno piše  - Laibach je sjajan, navodi organizator.

 

Krajem listopada Laibach je objavio i videospot "Vor Sonnen – Aufgang", koji je sniman tijekom koncerta održanog u svibnju u Lisinskom. Za izvedbe "Das Nachtlied I" i "Vor Sonnen - Aufgang" također su objavljeni videospotovi.

 

Glazbu koju će predstaviti Laibach je skladao za kazališnu predstavu "Tako je govorio Zaratustra", baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu. (Hina)
 

(R.P.B., 15.12.2017)