obavijest

'Manivald' u natjecateljskom programu festivala u Clermont-Ferrandu


vrijeme: 13.12.2017.

Nakon što je primljen u konkurenciju Sundancea, Manivald će biti prikazan u programu još jednog prestižnog festivala. Riječ je o festivalu kratkometražnog filma u francuskom gradu Clermont-Ferrandu, koji će se održati od 2. do 10. veljače 2018. godine. 

Animirani film Manivald redateljice Chintis Lundgren nastao je u koprodukciji Kanade, Hrvatske i Estonije. Hrvatski koproducent je Draško Ivezić (Adriatic Animation) koji uz Chintis Lundgren potpisuje i scenarij. Manivald je neiskusan lisac koji živi pod budnim okom svoje zaštitnički nastrojene majke. Iznenadni kvar perilice za rublje, i to baš na Manivaldov 33. rođendan, u njihov će život uvesti neobičnog majstora, seksi mladog vuka Toomasa. Susret ubrzo preraste u ljubavni trokut i stvari izmaknu kontroli. Manivald je do sada prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

40. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 2. do 10. veljače 2018. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. 

Opširnije

 

(D.H.F., 13.12.2017)

Tagovi: manivald,