koncert

Regional Advent Special 2017


vrijeme: 15.12.2017.
mjesto: Rijeka, dvorana Filodrammatice

Koncert 'Regional Advent Special 2017' održat će se u petak 15. prosinca u dvorani Filodrammatica u Rijeci, s početkom u 20 sati.

Na koncertu world i jazzie glazbe nastupit će Goran Tomić Trio, Dražen Franolić & Kamenko Ćulap te Zoran Majstorović Loose Trio.

Goran Tomić trio nastupa u sastavu: Goran Tomić - flamenco gitara, Sebastian Demark - kontrabas i Luka Čargonja - perkusije, a u Zoran Majstorović triju, osim Majstorovića koji svira električnu gitaru i oud, muziciraju kontrabasist Bojan Skočilić te bubnjar Andro Manzoni.

Ovaj koncert festivalskog tipa je svojevrsni nastavak ljetnog glazbenog festivala „Regional 2017“ koji se je tijekom prošlog srpnja i kolovoza sa ciklusom od 10 koncerata uspješno realizirao u kulturnim prostorima Novog Vinodolskog, Crikvenice, Raba, Dobrinja i Šila.

Dan ranije, 14. prosinca, Dražen Franolić i Zoran Majstorović će u sklopu adventskih događanja u Opatiji održati zajednički koncert u prostoru Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer“, s početkom u 19 sati.

Oba koncerta su jedinstvena po tome jer se radi o prvoj umjetničkoj suradnji Franolića i Majstorovića, kao dvojice najistaknutijih hrvatskih oudista.
 

(D.H.F., 13.12.2017)