Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu govora mržnje i elektroničkog zlostavljanja

U petak, 17. siječnja 2020., s početkom u 10 sati, u Salonu 33 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih video uradaka (filmića) usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja govora mržnje (hate speech)  i elektroničkog zlostavljanja (cyberbullying) putem medija.
vrijeme: 17.01.2020.
mjesto: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Trg Svetog Trojstva 3, 1. kat
url: https://www.medijskapismenost.hr/
 
Izbor najboljih studentskih videouradaka proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr

Tijekom proteklih mjesec dana studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjera Medijska kultura, kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedene aktualne teme, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora sutra (petak, 17. siječnja) objavit će troje od petoro članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom oko 10,30 sati, bit će održana kraća gostujuća predavanja. Robert Tomljenović govorit će studentima na temu „Zašto je potrebno regulirati medije?“, a Ana Dokler na temu „Kako putem medija poticati medijsku pismenost?“.