Preskočite na glavni sadržaj

Japanski bubnjari Kodo 9. veljače u Lisinskom

Japanski bubnjari Kodo nastupit će 9. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje će izvesti novi program "Legacy", najavljen kao spektakularn spoj nekih od njihovih najpopularnijih materijala i novog opusa.
vrijeme: 09.02.2020.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači "kucanje srca", majstori su te forme koji su drevnu japansku kulturu katapultirali ravno u 21. stoljeće. Od svog osnutka 1981., ansambl Kodo održao je više od šest tisuća nastupa u 50 zemalja diljem svijeta.

"Legendarna bubnjarska atrakcija Kodo već 40 godina 'tutnji' svijetom ostavljajući publiku bez daha", stoji u najavi. Njihovi divovski bubnjevi otvaraju i otkrivaju riznicu čudesne slike i zvuka koju su stvarali tijekom skoro 40 godina svjetskih turneja.

U Lisinski dolaze s novom predstavom "Legacy", koja kombinira neke od njihovih najpopularnijih materijala i novi opus, koji se koncentrira na beskrajnim mogućnostima njihovog bubnjanja.

"Legendarni japanski bubnjari vraćaju se svojim korijenima s 'Legacy', fizički zadivljujućom i glazbeno senzacionalnom predstavom u kojoj se njihovi ogromni bubnjevi postavljaju na sredinu pozornice i prerađuje bogata riznica njihovih karakterističnih glazbenih materijala nastalih tijekom skoro 40 godina međunarodnih turneja", stoji u najavi.

"Balansirajući između smrtonosne agresije i potpunog spokoja, zvuk Koda proteže se od najlakše kišice do kataklizmičke grmljavine, od tišine do zida zvuka, visokog, zastrašujućeg i nesavladivog kao planina", kritika je lista The Guardian. (Hina)