izložba

Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja, izložba


vrijeme: 12.12.2017. - 30.09.2018.
mjesto: Zagreb, Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9

U utorak 12. prosinca 2017. u 19 sati u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu otvara se izložba „Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja“.

Izložbom „Nedostupna baština - tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja“ predstavit će se 216 predmeta iz fundusa Hrvatskog povijesnog muzeja odabranih po kriterijima reprezentativnosti, predmeti koji pokazuju društveni razvoj i civilizacijski uspon, predmeti opće i osobne upotrebe, privlačnosti, estetske vrijednosti i učestalosti.

Izložbom predstavljamo mali dio muzejskog fundusa kojim želimo podsjetiti na prostorne probleme u kojima Muzej djeluje već desetljećima i na hitnost rješenja trajnoga smještaja. Za razliku od situacije u čuvaonicama, na izložbi je građa dostupna i moći će se razgledavati unutar 7 tematskih cjelina: politika, gospodarstvo, svakodnevica, obrazovanje, znanost, kultura i mediji. Predmeti odabrani za izložbu imat će svoje mjesto u stalnom postavu. Cilj izložbe je informirati i potaknuti javno mnijenje na promišljanje o važnosti preseljenja Muzeja te realizaciji prvog stalnog postava Hrvatskog povijesnog muzeja.

www.hismus.hr

 

(D.H.F., 11.12.2017)