koncert

Ciklus Cristoforium: Stefania Neonato


vrijeme: 10.12.2017.
mjesto: Zagreb, MUO, Trg Republike Hrvatske 10

Recital talijanske fortepijanistice Stefanie Neonato održat će se u nedjelju, 10. prosinca 2017. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, s početkom u 20 sati.

Stefania Neonato osvojila je prvu nagradu i nagradu publike na Međunarodnom fortepijanističkom natjecanju Musica Antiqua u Bruggeu. Redovito nastupa na nekima od najznačajnijih festivala rane glazbe, kao što su Van Vlaanderen u Bruggeu, Styriarte u Grazu, Mozart Festival u Roveretu, Klarafestival u Bruxellesu, Festival Alte Musik Knechtsteden, Early Music Festival u Bostonu, Kölner Fest für alte Musik i Tage der Alten Musik u Regensburgu. Također nastupa u redovitim koncertnim sezonama u Münsteru, Bologni, Bresciji, Firenci, Padovi, Genovi, Madridu, Rimu, Beču i Bostonu. Njezine recitale prenose brojne radijske postaje, kao što su Rai Tre (Italija), Radio Clasica (Španjolska), Ö1 (Austrija), WDR3 (Njemačka), Radio Klara (Belgija) i WCNY (New York, SAD).
Snimila je pet nosača zvuka sa solističkom i komornom glazbom na povijesnim klavirima. U ožujku 2018. Brilliant Classics će izdati njezinu prvu snimku klavirskih djela Giacoma Gotifredija Ferrarija. 

Opširnije(D.H.F., 08.12.2017)