Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: 'Kultura sjećanja i Španjolski građanski rat'

U Kampusu riječkog Sveučilišta otvorena je izložba „Kultura sjećanja i Španjolski građanski rat“. Izložba je proizašla iz aktivnosti Kampus kreativnog tima koji sudjeluje u stvaranju programa susjedstva Kampus, jednog od 27 susjedstava, programskog pravca Europske prijestolnice kulture.
vrijeme: 09.01.2020.
mjesto: Rijeka, Kampus

Na deset dvostranih vanjskih izložbenih panoa postavljenih na šetnici prema zgradi STEP RI govori se o Španjolskom građanskom ratu koji je trajao od 1936. do 1939. godine, ali i o ulozi koju su u njemu imali dobrovoljni vojnici iz Rijeke, Primorsko-goranske županije, pa na koncu i cijele Hrvatske te o ulozi kulturnjaka, književnika, umjetnika i raznih aktivista u tom ratnom vihoru.

Izložbu „Kultura sjećanja i Španjolski građanski rat“ koja ostaje otvorena do početka veljače 2020. osmislili su prof. dr. dc. Vjeran Pavlaković u suradnji s partnerima – EUROM – European Observatory on Memories, Sveučilištem u Barceloni, Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja, te studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Opširnije:
https://rijeka2020.eu/