Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za jubilarno 60. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera (60. FHKA). Ova smotra najboljih godišnjih amaterskih kazališnih ostvarenja ove će godine svoj 60. rođendan slaviti u Vodicama tijekom dva festivalska vikenda: od 22. do 24. svibnja te od 29. do 31. svibnja. Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 31. siječnja 2020.!
prijava: 31.01.2020
url: http://www.hrsk.hr/

U bogatom šestodnevnom dramskom programu nastupit će amaterska kazališta iz gotovo cijele Hrvatske, sukladno odabiru izbornika Festivala.
 
Zadaća ovog jedinstvenog festivala je poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.
 
Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 31. siječnja 2020. ispunjavanjem i slanjem prijavnice, a više informacija o Festivalu i prijavama dostupno je na službenoj web stranici Hrvatskog sabora kulture.
 
Festivalu prethode županijske selekcije na kojima će izbornici do 19. travnja 2020. pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave i odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u 9 kategorija.