Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: 'Slovo po slovo'

AK galerija u Koprivnici najavljuje jednodnevnu izložbu 'Slovo po slovo' koja će se održati 11. siječnja 2020., s otvorenjem u 20 sati. Izložba je skupnog karaktera, a svoje radove izložit će Monika Horvat, Marina Dolenčić, Elvis Oršoš i Bojan Koštić.
vrijeme: 11.01.2020.
mjesto: AK galerija, Koprivnica

Tijekom prosinca 2019. članovi Ateliera Koprivnica održali su niz umjetničkih radionica u sklopu projekta Umjetnost: polje komunikacije, uključivanja i povezivanja. Posljednja u seriji radionica održana je 21.12. pod vodstvom Bojana Koštića, a na njoj su sudjelovali članovi udruge Roma Korak po korak.
 
Sudionici su najprije kroz crteže prikazali stvari, pojave i ljude koje su obilježile njihovo djetinjstvo, a zatim su iz tih crteža apstrahirali piktograme, odnosno inicijalne oblike i simbole za trenutno nepostojeće pismo romskog (bajaškog) jezika. Na taj način je na radionici nastala fabricirana, iako nedovršena, ali potencijalno ostvariva povijest jednog potpuno novog pisma.
 
Izložba Slovo po slovo predstavlja rezultate te radionice, a obuhvaća crteže, piktograme, video rad i jedan svjetlosni objekt. Izložba je skupnog karaktera, a svoje radove izlažu Monika Horvat, Marina Dolenčić, Elvis Oršoš i Bojan Koštić.
 
Više o izložbi pogledajte na facebook eventu ili na facebook stranici AK galerije.